Dagbesteding

Voor iedereen is het belangrijk om goed in je vel te zitten. Hierin bieden wij ondersteuning. Op de Bremberg doen we wat we leuk vinden en waar we ons goed bij voelen in een omgeving waarbij rust en ruimte de basis is. Wij doen activiteiten op de boerderij die zinvol zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Hierbij vormen toffe en positieve ervaringen de rode draad. En dat is Brembergen!

Wij leggen de nadruk op fijne contacten met veel gezelligheid, gelijkwaardigheid en samenhorigheid, waardoor de sfeer goed en veilig is.

De zorg kenmerkt zich door persoonlijke aandacht met oog voor ieders individuele krachten, behoeften en mogelijkheden.
Dagelijks werken er 2 tot 3 ervaren, gediplomeerde begeleiders op de Bremberg die graag voor je klaar staan!

 

Het verhaal van Melanie

“Toen ik najaar 2018 op de Bremberg startte had ik niet verwacht dat ik hier zoveel aan ging hebben. Eerlijk gezegd was ik best sceptisch toen mijn begeleidster voorstelde om eens op de Bremberg te gaan kijken voor dagbesteding. Ik had toch vooral een beeld bij een Zorgboerderij van verstandelijk- en lichamelijk beperkte en daarnaast schaamde ik me dat ik naar dagbesteding zou gaan en niet meer gewoon kon werken. Maar omdat ik al langere tijd thuis zat in verband met psychische klachten, wilde ik het toch een kans geven. En ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb! Ik ben iemand die altijd erg de kat uit de boom kijkt en tijd nodig heeft om me ergens op mijn gemak te voelen, maar op de Bremberg voelde ik me al snel thuis. De medewerkers en andere cliënten doen zo hun best om je welkom te laten voelen. Je mag echt zijn wie je bent en dat is heel fijn. Ik voel me heel persoonlijk benadert en iedereen doet klusjes binnen zijn mogelijkheden. En dat maakt dat je echt een toevoeging bent aan de groep. Er is zoveel waardering voor wat je doet en je word echt in je kracht gezet, wat voor mij echt mijn zelfvertrouwen vergroot en ik ook voel dat ik iets beteken.

 

Ik vind het erg leuk dat er zoveel mogelijk is qua bezigheden en je mag ontdekken wat bij je past en wat je leuk vind om te doen. Tuurlijk ben je een groot deel van de dag aan het werk, maar de nadruk ligt op een ontspannende en haalbare manier bezig zijn. Er is geen druk of goed/fout, er is vooral heel veel waardering voor je bijdrage. Ik heb totaal niet het gevoel maar wat bezigheidstherapie te doen omdat ik niet beter kan (zoals ik het dus wel zag voor ik startte). Ik leer er super veel over de planten, de machines in de werkplaats en voor op het land, over de dieren enz. Je mag ook echt als een gelijkwaardig persoon meedenken over de ontwikkelingen binnen de Bremberg. En dat zijn er nogal wat!

 

Als het even niet zo lekker gaat kun je altijd terecht voor een gesprekje of even een rust moment pakken op een van de mooie plekjes op het terrein. Al snel heb ik de dagdelen die ik op de Bremberg kom uitgebreid, omdat het me echt helpt om mijn dagen beter door te komen en me beter te voelen. Op de Bremberg vind ik afleiding en verbinding. Ik durf met zekerheid te zeggen dat het voor mij opnames voor mijn psychische klachten voorkomt en dus een grote bijdrage levert aan mijn herstelproces.”

Kwaliteit laat je zien!

Sinds 2014 heeft de Bremberg het kwaliteitskeurmerk “Kwaliteit laat je zien” wat is afgegeven door de Federatie Landbouw en Zorg. Dit keurmerk is specifiek voor zorgboerderijen en naast de kwaliteit van zorg komen ook alle facetten van de boerderij aan de orde. Zo heeft de Bremberg onder andere ook het zoönosencertificaat, voldoet het aan ARBO richtlijnen, wordt er gewerkt via de CAO GGZ en is er een erkenning als stageplaats voor veel HBO en MBO opleidingen.

De Bremberg is aangesloten bij de Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ), waardoor onder andere een hoop administratieve taken niet meer door de begeleiders op de Bremberg uitgevoerd hoeven te worden. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO). Inmiddels is Floor aangesloten bij het bestuur van de afdeling Etten-Leur. Hier heeft zij de multifunctionele landbouw (zorgboerderijen/ groene recreatie/ agrarisch natuurbeheer/ kinderopvang/ educatie/ aan huis-verkoop) onder haar hoede.

Wij vinden het fijn om regelmatig overleg met andere zorgboeren te hebben. Hierbij wordt kennis en ervaring gedeeld. 

Onze deelnemers vullen jaarlijks een tevredenheidsonderzoek in. Goed om te zien waar iedereen tevreden over is en natuurlijk of er nog verbeterpunten voor ons zijn! Hiervoor hebben we ook de kanjers van de Brembergraad. Dit is een raad met een vaste samenstelling van deelnemers. Zij komen 4 keer per jaar bij elkaar en denken mee over de ontwikkelingen op de zorgboerderij.

Klik hier voor het tevredenheidsonderzoek van 2022!

Klik hier voor de website van de SZZ!

Klik hier voor een kennismaking met onze Brembergraad!

Klik hier voor het privacyreglement.

Klik hier voor het jaarverslag 2022

Zorgvragend?

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding op de Bremberg is het belangrijk dat het je fijn lijkt om op de boerderij te werken, je ouder als 18 jaar bent, je respect hebt voor alle dieren en mensen op de boerderij en er een indicatie voor dagbesteding is afgegeven vanuit de WMO of WLZ.

Op het moment dat je overweegt om deel te nemen aan de dagbesteding op de Bremberg ben je altijd welkom om een keer kennis te komen maken. Daarnaast kun je een dag vrijblijvend “proef” draaien om zo te ervaren wat het Brembergen inhoudt.

Als je ervoor kiest om dagbesteding bij ons af te nemen, plannen we een intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er met jou en een eventuele begeleider, familielid en/of contactpersoon besproken waarbij we je kunnen ondersteunen. Na dit intake gesprek kan de dagbesteding starten. Twee maanden na de start vindt er een evaluatiegesprek plaats en daarna eens per half jaar of minimaal jaarlijks.